Kokias liofilizuotas uogas pasirinkti?

Liofilizuotos uogos sparčiai populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Žinoma, taip yra tikrai ne be priežasties. Liofilizuotas uogas daugelis renkasi, kadangi jos ne tik ypatingai skanios, bet ir sveikos. Todėl nenuostabu, kad vis daugiau žmonių renkasi ne tik šviežias, bet ir liofilizuotas uogas. Liofilizuoti produktai yra gardūs ir sveiki, tačiau rinktis reikia atidžiai, atsižvelgiant į savo skonį.

Braškės

Sutikite, kad braškės – mėgstamiausios lietuvių uogos. Šia uoga galime džiaugtis tik šiltuoju metų laiku, todėl nenuostabu, kad daugelis taip jų išsiilgsta. Tačiau liofilizuotos uogos parduodamos bet kuriuo sezonu, todėl braškių mylėtojai jomis galli pagardinti patiekalus ir dažniau. Jei mėgstate braškes, tuomet rinkitės šias uogas. Jos ne tik turi daug vitaminų, bet ir išsiskiria gardžiu skoniu.

Avietės

Šiltuoju metų laiku žmonės mėgaujasi ne tik braškėmis, bet ir avietėmis. Avietės pasižymi ne tik gardžiu skoniu, bet ir jose daug vitaminų. Tad tai puiki uoga, kuri pagardins jūsų patiekalą ir aprūpins organizmą reikiamais vitaminais.

Mėlynės

Turbūt dažnai girdite, kokios maistingos yra mėlynės. Tad net neturėtų klausimo, ar verta išmėginti šią uogą. Liofilizacijos metu mėlynės nepraranda ne tik gardaus skonio, bet ir išlaiko maistingąsias savybes.

Gervuogės

Gervuogės Lietuvoje gana retos, todėl nenuostabu, kad parduotuvėje jos tokios brangios. Tačiau galima pastebėti, kad liofilizuotos gervuogės ne tik nebrangios, bet ir turinčios tokį patį gardų skonį. Išmėginkite jas ir įsitikinkite, kad tai – puikus pasirinkimas.

Vyšnios

Nors Lietuvoje vyšnios dažnai būna gana rūgščios, liofilizuotos vyšnios gali būti kur kas saldesnės. Kadangi liofilizacijos procesui parenkamos saldesnės vyšnios, tai ir po proceso uoga būna saldesnė. Jei mėgstate vyšnias, tačiau bijote, kad jos bus rūgščios, ieškokite saldžių liofilizuotų vyšnių, kurios ne tik turės daug vitaminų, bet ir bus skanios.

Raudonieji serbentai

Raudonieji serbentai turbūt yra viena žinomiausių uogų Lietuvoje, kurią galima rasti kiekviename kaime, tačiau ne parduotuvėse. Jei gyvenate mieste, tačiau norite šių uogų, rinkitės liofilizuotus raudonuosius serbentus, kurie bus gardūs ir turintys daug vitaminų.